Hejdååååå!

Herregud, kan inte fatta att man ska dra till Thailand imorgon! Allting känns så normalt känns inte som att man ska sticka iväg. =)

Hade huvudvärk hela dagen, hemskt!

Träffade Rebecca & Jonny idag och åt panggod middag i Efesos! Satt och snackade precis om allt! Om gamla klassen och några personer från gamla klassen.. Om vårt nya liv, oja precis om ALLT! Skönt att få träffa dom och snacka innan man drar iväg till Thailand!

Kommer att toksakna en del vissa vänner! Men alla vänner kommer att bli saknad!

Ses om två veckor!! Ni som ska komma till nattcupen på 7 nov, Vi ses där!!! :P
Kommer dit direkt när man har landat i Arlanda. En ska komma o hämta oss så vi kan pusta ut innan man får träffa er alla!

Pusspuss på er alla! <3

Lilla sjukling

Mådde kasst imorse så det blev att stanna hemma. Vaknade 6 men kunde inte sova så bra så jag låg o kved hela tiden tills 9 så gav jag upp. Gick ner till soffan för att försöka sova medan man ser på tv, Ebba kom o kurade ihop sig på magen. Mysigt att ha henne nära mig, för att det är ju typ sista dag jag får gosa med henne innan jag drar iväg imorgon till Arlanda på kvällen.

Låg o sov tills de blev tolv, sen däckade jag igen tills tre. Drog till stan för att hämta thailändska pengar.

Dagen segade fram.. Imorn blir de skola, träffa underbara Rebecca o Jonny för att umgås lite innan man drar till Stockholm på samma kväll.

Är på svensk mark igen på 7 nov! Kommer till nattcupen för att träffa alla igen o heja på alla lag! :P

Snack

Fastklistad med söta Tove hela dagen i plugget (måleri). Hon är bara så go o underbar tjej!
Massa skratt o snack med henne hela dagen o snackade bort hela lunchrasten, senaste dagarna har vi kommit hemskt sent till lektionerna. Ajjabajja. =)

Senare på kvällen drog man till stan för att träffa underbara Jonna. Satt i en mysig cafe och snackade bort över en timma. Jösses, har verkligen saknat att få snacka massa om hästar! Massa snack om ridläger i somras blev det också, om min ärr o allt. Jättehärligt! En timmas snack innehöll mest om hästar, myspys.
Råkade träffa henne i somras när man jobbade på en ridläger för döva. Vi stod och snackade om allt precis varje dag. Fastnade för hennes mysiga personlighet och hennes busiga glimten i ögat. =)

"bevara dina vänner och vårda dom ömt. vänner varar hela livet om man aktar sig för dom och vårda med kärlek."

Ni mina vänner är jätteunderbara! Ni förgyller mitt liv med era skämt och snack. <3



Onormal?

Hade en snack med tjejerna Laura och Anita idag. Vi ramlade in i ämnet, må dåligt, att skära sig o sånt.
För att många folk brukar ju skära sig för att släppa ur sig och känna sig bra elller nåt i de stilen. Tjejerna har gjort de och dom frågade om jag har gjort de. Jag har aldrig nånsin skärt mig när jag mådde dåligt. Så Laura frågade hur jag klarade mig genom nästan 2 års helvetet när pappa var sjuk för att man mådde ju jättedåligt.
För att hennes ex (som går samma klass som mig) har berättat för henne att jag kom till skolan varenda dag när pappa låg jättesjuk i cancer. Båda tyckte jag var konstig för att båda sade om de drabbade dom skulle tjejerna stanna kvar hemma för att komma genom med detta.
Jag sade om jag gjorde sådär skulle jag må ännu dåligare för att man sitter liksom fast hemma och får se allt hemskt.
Skulle aldrig klara de så man flydde till de vanliga vardagen och alla folk visste ju inte mitt problem därhemma så dom var helt vanliga så jag mådde bra för att en hel skoldag får jag glömma bort allt trista. Det blev lättare att klara genom allt för att man fick paus från de dåliga. På helger flydde man till kompisarna och sov hos någon nästan varenda helger, klarade verkligen inte vara hemma. Usch!
Man kan säga att vännerna o skolan räddade mig från helvetet så jag fick leva en helt normal liv som man levde innan sjukdomen bröt ut. Flera timmars paus, de var otroligt skönt!

Ibland kan jag förstå helt hållet hur folk som mår dåligt vill stanna hemma o ta sig genom men för mig är det verkligen omöjligt att göra sådär. Jag måste verkligen fly från allt och återvända när man hade kraft och ork att ta itu med.

Att se pappa förvandlas till en helt annan person efter halvår när han fick veta om hjärntumörn som var elakartad. Elakartad = tumörn som växer ihop/fast på vävnaden och hjärnan. Så det är omöjligt att ta bort precis allt, annars man skadar vävnaden. Godartad = växer som en boll, liksom stöter undan så den tar tar större plats. Godartad är ofta/alltid lätt att tas bort.

Pappa blev en helt annan person, en självisk som vill precis bestämma ALLT och ställer till bråk varenda dag. Mamma o Pappa bråkade o skrek åt varandra hela dagarna i varje j*vla veckor. Pappa rök ihop med Elin (storasyster) men vädligt sällan med Eve och mig. Jag avskyr bråk eller nåt i den stilen så jag blev alltid inblandad och fick vara medlare åt dom båda. Det var hemskt jobbigt att behöva göra det varje dag o bråket kan hålla i flera timmar.
Elin flydde till sin lilla stuga o Eve satt bara o grät någonstans i huset medan jag drogs in i bråket. Var inte på någons sida och blockade allt så jag kunde bara stå där och skrika när dom började skrika åt varandra för att tystna dom.

Det händer ofta, ganska för ofta. Att man satt någonstans i nedenvåningen med Eve och Elin. När Elin springer ut så kollar jag alltid på Eve och ser hur hon börjar få ågnest och det rinner tårar på hennes kind så jag vet att bråk är på gång. Går alltid till föräldarna och står bredvid och börjar skrika, det funkar alltid för att dom ser ju på mig. Man kunde säga vad man ville och historien upprepas varje gång att man dras in.

När pappa togs in vårdhem, det var verkligen en stort lättnad!! Men jag hälsade på honom varje dag och tillbringde där tills sent på kvällen så man åkte hem för att äta och sova direkt när man kom hem och detta höll i flera månader. Man var liksom pappas sällskap varje eviga dagar.

På sistone blev det småläskigt att se och uppleva att pappa försvann in i dåtider, han trodde allting som hände just nu var typ minst 6 år sedan. Men det var ju inte ens. Han trodde att man var i Gislaved, Småland när man var på besök i sjukhuset. Jag fick förklara att vi var på sjukhuset, pappa sade hela tiden
- Nejnej! Eve är hos farmor och Elin är på en ridläger i Gotland. Vi tre är i Gislaved!

Han betedde sig precis som 2-3åring barn, gör dom vill när man säger nej så tittar pappa helt oförstånde på mig och gör samma sak igen och om igen. När man gav honom vatten säger han att det är inte vatten så jag fick hämta ny glas med vatten. Men han säger hela tiden det är fel, så jag vände honom med rullstolen så han kunde se mig när jag hämtade vatten. När han tittade på och man gav honom glaset, drack han hälften sen säger han att det var verkligen inte vatten och höll att slänga vatten på mig. Hämtade ännu ny så han blev nöjd till slut.

På 4 månader förändras han snabbt från att kunna gå men han var lite förlamad i vänster sida, ansiktet, armen o ben var helt lam men kunde gå. Sen tvingas han sitta rullstol men kunde komma ur sängen själv. Rullstolbunden klarar inte göra nåt själv. Sängliggande för att han glider ner från rullstolen så han fick inte använde de mer.
När jag var borta i tre veckor precis innan skolan började igen i förra året blev han allvarigt sjuk i 2e veckan. Hög feber + lunginflammation och läkaren sade han hade inte långt kvar men han höll sig i 6 dagar, jag kom hem. Pappa vaknade första gången på 4 dagar och tittade på mig typ i 3 min sen somnade han igen. Några timmar senare dog han.

Hittade en lapp när jag städade i hans rum på vårdhemmet.
"Johanna, du är min lilla tjej! Du är underbar och har ställt upp så mycket än vad andra gjorde när det gällde att prata och lyssna. Du hade alltid tid för mig än vad som händer. Du är en god lyssnare och trofast som en klippa. Jag älskar dig alltid, glöm inte de! Du har stått ut med allt och du förtjänar de bästa som finns. Det gör du! Du är en guldklimp som alla borde vara rädd om! Njut av livet! // Pappa Börje"

I ett år har pappa bott på sjukhuset och vårdhemmet. Varende gång man kramar honom, fasar alltid att behöva krama honom. Men det är bara sjukt skönt att krama och känna att liten del av de riktiga pappa är kvar så man håller nästan alltid börja gråta. På nåt sätt kände jag mig hemsk att man var så rädd att behöva krama honom och när han dog.. Kändes en stort tung sten lyftes från mitt hjärta och man kunde andas fritt. Grät aldrig för att pappa gick bort, orkade enkelt inte för att man grät nästan varenda natt när han låg sjukhus i Tyskland, Uppsala, USÖ så min tårar var slut fastän man har inte gråtit i några månader. Men på begravningen brast det, man fick se pappas arbetskamrater som han har varit med lite över 15 år alla stod där o grät runt hans vita kista. Där var min svagaste punkt, började gråta o grät precis hela tiden. Så man har hållit sig nästan 2 j*vla månader från den dagen pappa dog tills begravingen så man grät första gången.


Oh, en lååång inlägg! Kände bara för att skriva loss. =)

Pappa Börje, Jag älskar dig och du är alltid saknad! <3



Smiley

Gah! Sitter o tråkar ihjäl mig härhemma. Tur att man har bästa Ebba som sällskap men jag vill så gärna ha en mänsklig sällskap o kunna snacka skit med. :)

Under veckan har det varit härligt och man har hunnit göra mycket grejor. Fick en spontan ide att fixa smiley på en kväll, hade en bra nål hemma men ringen behövdes köpas. Nästa dag började jag tveka om jag skulle göra de själv, för att man är eg nålrädd. Så man frågade Verro om hon ville hänga med mig till en studio. Så man drog dit så jag bestämde mig att göra direkten i där studion. Killarna där var grymt roliga! Kränkade mig, verro o snackade massa skit, fun. Noll smärta! Superskönt!

Red underbaraste Timefull "Time" fredags m min gullunge Clara. Skitskithärligt säger jag bara! Hon gick så jättelugnt o fint. Hon gick i form precis hela tiden så det var härligt att bara trava omkring i en snygg ridhus.

Lördag, FF! och till med syskon är oxå borta. man fick vara hästvakt o djurpassare medan alla åkte upp till Gävle/Uppsala för att hälsa på mormor. Massa soft o mys med Ebba. På kvällen kom Hugo, Joel o Yessica satt o snackade bort timmarna o tittade på två filmer. Dagen blev iaf inte tråkigt.

Ikv kommer kanske någon o hämtar mig så man drar någonstans för att ha en rolig söndagkväll. Hoppashoppas de blir av!

Seriöst, jag måste/vill skärpa att blogga mer oftare än en ggr per vecka. Vill kunna blicka bakåt o minnas. =)

Akka Ridcenter

Nåja! Nu ska jag skriva lite o visar en del pic.. Men de mesta kommer ni att se i min bdb. =D


Mona, Joo, Stine med hästen Athena.

Linda o Lotta var också med under helgen.
Helgen var jätteunderbart!! Fick rida efter 3 långa månader utan ridning! Fick såklart hemsk men dock skön träningsvärk efteråt all hårda träningar. =)

Stine o jag bodde på Akka Ridcenter medan alla åkte hem till sina eget för att vi var de enda som kom från långt borta. Kvällarna tillbringdes med massa snack o godisätandet o att läsa tidningar. Supermysigt.

Segt att ladda upp all pics.. Kika in min bilddagboken istället! JooBoo heter jag där!

Vänner<3

Fredags var enkelt superhärlig dag!
Dagen började såklart med att försova mig och det påverkade resten av familjen. Använde mammas mobil för att min mobils vibb är sär. Jag brukar vara uppe tidigt pga buss men försov mig så alla blev försenad.
Åkte Örebros nya lila buss första gången, intressant! Matte o engelska blev det innan man slutade. Drog till stan o klippte mig, bara toppning o uppklippt. Tänker spara o fixa en ny frisyr sen.

Fest hos bästa Martina på kvällen. Martina, Malin, Rebecca, JEE, Mårten, Jonas, Perho o Joel var med. Anna o Riccan kom på slutet. Vi tjejerna + Jonas satt o spelade upp eller ner. Massa snack o leker blev det. Hela kvällen var sjukt mysig o trevligt! Bästa Joel som är superduper snäll som körde mig hem. Lilla Joel är verkligen en av de snällaste killen!

Hundvakt åt Zacco o Zeke på lördag.. Var liiiiiite bakis men var sjukt pigg. Myste rejält med voffisarna hela dagen tills Neta, Helena o Bröderna kom hem runt nio på kvällen. Massa skitsnack m Neta o Helena sen kom Lars o började tända på godispåse så det brann läskigt i köket. Lars blåste all aska o eld mot mig sen Neta blåste de tillbaka till Lars som råkar gosa med brandfarliga Zeke som skulle kunna ta eld! *TOKIGT!*

Söndag: Softdag men slet ihjäl mig med att lassa in ved till vedboden.. Åååh, det känns verkligen i ryggen nu! Ebba o Ester fångade varsin musungar. Tyvärr Ebba fick inte äta upp sin för att jag tog den från henne för att fota o slängde ungen i gödselhögen.


Nu veckan framöver blir verkligen fullt upp.. Dagarna fyllt med vänner, underbart!

Design & Layout 2011 Starismylife.blogg.se