Jovisst


Javisst det är så bäst att galoppera på en snötäckt äng!

Men allting bakom detta härliga på vinter finns måååånga nackdelar med att äga/tahand om häst! Men att ta hand om annans häst är visserligen mycket lätt kan jag lova!

Vattenledningar som fryser till is, svårt att rida om man har inte tillång till en ridhus och att kämpa med hästens hov som har fått världens största "snöklack"! Mesta av allt, man klär sig varmt men man fryser litegrann men händerna är alltid värst av allt..
Men det är bara såå härligt att en enda häst kan tvinga en ut och se hur dagen är och bara umgås med hästen.. Allt har sin fördelar och nackdelar. :D
Saknar verkligen att satsa med hästar  och (satsar typ med att tävla o sånt.. aldrig i livet) med att pyssla o ta ridturer.. Ska nog sätta igång seriöst i vår! :) Med Jonna alltså eller annan söt pålle.

Att äga häst + ha all egen ansvar om mat/hö.. Är verkligen jobbigt! Förra året var det superpanik pga höet tog slut snabbare än vad vi har trott och typ ALLA bönder som ha hö vill inte sälja för dom behöver de själva.. Ensliga var brist överallt men klarade oss i sista minuten! I år har vi satsat att köpa o boka massa höbalar/ensliga så vi behöver ej panika iår med för att det blir lika illa eller värre..

"Snöklackar" är verkligen farligt, leder kan ta skada och mest av allt om man kommer in i stallet så man måste få upp en fallen häst.. Min Spark brukar ha pytteliten klack men hon blir som en Bambi på hal is inne i stallet, men hon har liksom blivit van så jag kan va lugn för att hon paniker inte utan är helt lugn o försöker komma upp och man måste hjälpa henne att dra upp mot boxen.. Ströar ju stallgången men det funkar inte alltid..
Tack för dina kommenterar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design & Layout 2011 Starismylife.blogg.se